Plaža Lučice

Plaža Lučice pripada gradskim plažama Petrovca i jedna je od najlepših plaža crnogorskog primorja. U pitanju je peščana plaža koja ima više tipova i veličina zrna peska, pa zadovoljava različite ukuse.

Baka Zlata – Sobe i apartmani – Lučice, Petrovac na moru – Crna Gora – Plaža Lučice

Baka Zlatina kuća je udaljena svega 250 m – najbliža je petrovačka kuća plaži Lučice.

Ima oblik malog zaliva i dužine je 220 metara. Ulaz u vodu je peščan, a dubina se postepeno povećava, pa i slabiji plivači mogu da se osećaju prijatno u Lučicama.

Baka Zlata – Sobe i apartmani – Lučice, Petrovac na moru – Crna Gora – Ležaljke na plaži

Prvi deo plaže, koji čini polovinu, pruža mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, dok je drugi deo sa slobodnim pristupom. Na polovini peščanog dela plaže se nalazi plažni bar, dok na šetalištu preko puta plaže možete naći i izvrsne restorane sa morskim plodovima, roštiljem picama i domaćom kuhinjom.

Baka Zlata – Sobe i apartmani – Lučice, Petrovac na moru – Crna Gora – Biser Jadrana

Leva strana plaže, gledano ka moru, pokrivena je hladovinom borove šume, a u samoj šumi se nalazi i dečije igralište sa toboganima, ljuljaškama i klackalicama.

Plaža lučice je jedan od bisera ne samo Budvanske rivijere, nego i cele obale Crne Gore. U slobodan prostor za sunčanje i odmor spada i borova šuma koja pruža debelu hladovinu, naročito pogodnu za boravak dece i ljudi sa osetljivom kožem.