Istorijat – nekad&sad

Baka Zlata je bila „čovjek žena„. Svoje sposobnosti da stvori i zaradi, pokazala je od rane mladosti. Iškolovala je braću, iako je sama završila samo nižu osnovnu školu, a u praksi se pokazala kao da je završila dva fakulteta za biznis.

Blizu plaže Lučice, u petrovačkom naselju Brežine 1974. godine kupila je plac na livadi i počela da gradi kuću. Kuća je prvo imala dve sobe – jednu za izdavanje i jednu u kojoj je porodica boravila. Uz jaku volju i smisao za ulaganje i turizam, stvorila je kuću na dva sprata. U to vreme izdavanje smeštaja je podrazumevalo sobe sa zajedničkim kupatilom i kuhinjom. U cilju da turistima pruži što prestižniji smeštaj, pločice i sanitarije je donela čak iz Italije. U delu dvorišta, baka Zlata je imala povrtnjak, a čak je gajila i kokoške i prodavala jaja. Svako leto na more je dovodila četvoro unučadi i nije joj bilo teško da se brine o porodici, kući, bašti i izdavanju.

Kada se izdavanje modernizovalo, baka Zlata je od jedne četvorokrevetne sobe napravila prvi (i tada jedini) apartman. Taj apartman je imao zasebno kupatilo i letnju kuhinju.

Baka Zlata je do poslednjeg leta svog života izdavala smeštaj. Posle njene smrti, mi, njeni unuci i praunuci smo nastavili njen biznis. Renovirali smo smeštajne jedinice, tako da sada u ponudi imamo 5 apartmana.