Istorijat – nekad&sad

Ponosni smo što naši apartmani imaju istorijat dug više od 4 decenije. Baka Zlata će uvek biti spona između nekad&sad.

Baka Zlata je bila „čovjek žena„. Svoje sposobnosti da stvori i zaradi, pokazala je od rane mladosti. Iškolovala je braću, iako je sama završila samo nižu osnovnu školu, a u praksi se pokazala kao da je završila dva fakulteta za biznis.

Pozicija kuće

Blizu plaže Lučice, u petrovačkom naselju Brežine 1974. godine kupila je plac na livadi i počela da gradi kuću. Kuća je prvo imala dve sobe – jednu za izdavanje i jednu u kojoj je porodica boravila.

Uz jaku volju i smisao za ulaganje i turizam, stvorila je kuću na dva sprata.

U to vreme izdavanje smeštaja je podrazumevalo sobe sa zajedničkim kupatilom i kuhinjom. U cilju da turistima pruži što prestižniji smeštaj, pločice i sanitarije je donela čak iz Italije.

U delu dvorišta, baka Zlata je imala povrtnjak, a čak je gajila i kokoške i prodavala jaja.

Svako leto na more je dovodila četvoro unučadi i nije joj bilo teško da se brine o porodici, kući, bašti i izdavanju. Redovno je pravila ručkove za rođake i prijatelje koji su se ovde osećali prihvaćeno i kao kod svoje kuće.

Kada se izdavanje modernizovalo, baka Zlata je od jedne četvorokrevetne sobe napravila prvi (i tada jedini) apartman. Taj apartman je imao zasebno kupatilo i letnju kuhinju.

Posebnu brigu baka Zlata je vodila o dvorištu, u kome je zasadila prirodnu zelenu ogradu ka školi, kao i mnoštvo cveća i drveća. Slatke smokve, narovi, mandarine, fortunele i limunovi i dan danas su tu.

Baka Zlata je do poslednjeg leta svog života izdavala smeštaj. Posle njene smrti, mi, njeni unuci i praunuci smo nastavili njen biznis. Renovirali smo smeštajne jedinice, tako da sada u ponudi imamo 7 apartmana.

Voljni smo da sa vama podelimo dodatne informacije i slobodno nas možete kontaktirati.