Apartmani kod baka Zlate

Apartmani su jednosobni, dvosobni i trosobni, sa opremljenim kuhinjama, terasama i zasebnim kupatilima. Ležajevi u apartmanima su zasebni i francuski. Funkcionalno opremljeni, apartmani su klimatizovani, a za ugodan godišnji odmor i potpuni Dalje »

Sobe kod baka Zlate

Sobe su dvokrevetne i trokrevetne (ležajevi su zasebni ili francuski), sa zajedničkim ili zasebnim kupatilom, terasama i upotrebom kuhinje. Funkcionalno opremljene, sobe su klimatizovane, a za ugodan godišnji odmor i potpuni užitak, Dalje »

Plaža Lučice

Plaža Lučice pripada gradskim plažama Petrovca i jedna je od najlepših plaža crnogorskog primorja. U pitanju je peščana plaža koja ima više tipova i veličina zrna peska, pa zadovoljava različite ukuse. Baka Dalje »

Petrovac na moru

Petrovac na moru je gradsko naselje i predstavlja deo Budvanske rivijere jer pripada Opštini Budva. Van sezone broji oko 1500 stanovnika, dok se u tolu letnje sezone taj broj mnogostruko poveća. Gradska Dalje »

Početna

Po veoma popularnim cenama, baka Zlata već 40 godina izdaje sobe i apartmane u Petrovcu, u porodičnoj kući udaljenoj svega 150m od plaže Lučice. Baka Zlatina kuća je najbliža petrovačka kuća plaži Dalje »

 

Petrovac na moru

Petrovac na moru je gradsko naselje i predstavlja deo Budvanske rivijere jer pripada Opštini Budva. Van sezone broji oko 1500 stanovnika, dok se u tolu letnje sezone taj broj mnogostruko poveća.

Gradska plaža u Petrovcu je duga oko 600 m. Ova plaža je peščana, crvenkaste boje peska, i jedna je od najposećenijih na Budvanskoj rivijeri. Površina plaže je veća od 9000 m2, a na samoj plaži se može unajmiti plažni mobilijar ili se može koristiti slobodan prostor za sunčanje, kupanje i rekreaciju. Posebnu draž joj daju ostrvca Katič i Sveta neđelja, koji su izazov za ljubitelje morskih dubina. Petrovačka plaža spada u zašticene prirodne rezervate. Njen kupališni deo oivičen je uređenom obalom, šetalištem s kafićima, restoranima, suvenirnicama… Šetalište se pruža duž samog mora i završava se malom marinom.

Baka Zlata - Sobe i apartmani - Petrovac na moru - Crna Gora - Petrovačka plaža

Baka Zlata – Sobe i apartmani – Petrovac na moru – Crna Gora – Petrovačka plaža

Petrovac je čuven po letnjem turizmu, po Petrovačkoj noći, ali i po rimskom mozaiku iz 3. veka kojim je prikazan bog sna, Hipnos. Arheološki nalazi ukazuju da se Petrovac nalazi na prostoru na kojem je postojalo naselje još iz Rimskog doba. Na mestu gde se danas nalazi Petrovac sastajali su se od davnina Paštrovići i održavali svake godine svoj zbor, poznatu „bankadu“. Dozvolom paštrovske „bankade“ Mlečani su u XVI veku podigli na obali Lazzaretto, a iznad njega na nešto pristupačnijoj steni omanju tvrđavu Castellum. Od tog vremena pa do kraja I svetskog rata naselje se naziva Kastel-Lastva, ili samo Kastio. Naziv Petrovac na moru ovo mesto je dobilo nakon I svetskog rata po kralju Petru I Karađorđeviću.

Grad koji u toku godine ima više od 300 sunčanih dana, Petrovac, nudi različite vidove zabave – svakodnevno se organizuju izleti brodovima sa kojima možete posetiti i udaljenije plaže, ostale gradove Budvanske rivijere i Boku Kotorsku. Takođe, na raspolaganju su i sportovi na vodi, poput skijanja, vožnje na gumama i skuterima.

Petrovac na moru nalazi se 20 km severozapadno od Bara, ili 18 km jugoistočno od Budve. Od Tivatskog aerodroma udaljen je 44 km, a od Podgoričkog 50 km. U letnjoj sezoni dobro je povezan direktnim autobuskim linijama iz svih pravaca.

Baka Zlata - Sobe i apartmani - Petrovac na moru - Crna Gora - Katic i Sveta Nedjelja

Baka Zlata – Sobe i apartmani – Petrovac na moru – Crna Gora – Katic i Sveta Nedjelja

U mestu postoje: pošta, dom zdravlja, policijska stanica, dom kulture, crkve, pijaca, supermarket „Voli“, više prodavnica mešovite robe, sportski tereni, mnoštvo hotela i vila, restorana i kafića.

Po mnogima, Petrovac je najlepše mesto Budvanske rivijere. Kristalno čisto more izvajalo je pitomu obalu sa dve peščane plaže koje su opasane gustom borovom šumom, stablima maslina, palmama i drugim mediteranskim rastinjem.

Baka Zlatin smeštaj je u kući udaljenoj oko 400 m od gradske plaže.